GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Beslissende WK-Kwalificatiematchen voor CAF

Beslissende WK-Kwalificatiematchen voor CAF

by ID221414_Wordpress

Er zijn vijf plaatsen voorzien voor Afrikaanse landen, en die worden dinsdagavond beslist.

Nigeria – Ghana (0-0)

Ghana pakte 13/18 in zijn WK-kwalificatiegroep, maar sindsdien is het in vrije val. Het won geen enkele van zijn laatste vijf matchen. Tegen Nigeria heeft het wel een goede track record: het verloor geen enkele van de laatste zes interlands tegen Nigeria.

Senegal – Egypte (0-1)

Egypte won de heenmatch zuinig met 1-0, meteen een revanche voor de nederlaag in de AFCON-finale. Senegal kon in de laatste twee duels met Egypte niet scoren. De Egyptenaren scoren zelf ook niet heel vlot: in vijf van hun laatste tien partijen vonden ze de weg naar de netten niet.

Algerije – Kameroen (1-0)

Een doelpunt van Slimani in de heenmatch zorgde voor een 1-0-voorsprong voor Algerije.  De Algerijnen scoorden in elke WK-kwalificatiematch deze campagne. Maar op de AFCON in januari konden ze slechts éénmaal scoren in drie matchen. Van de 17 matchen die Kameroen speelde in de laatste 12 maanden, verloren ze er slechts drie.

Marokko – DR Congo (1-1)

Congo-Kinshasa had meer verdiend in de heenmatch, maar bleef steken op 1-1. Tissoudali zorgde voor de gelijkmaker. Marokko is een van de vlotst scorende landen van het Afrikaanse continent. Ze maakten 39 doelpunten in hun laatste 16 matchen, en scoorden minstens één goal in hun laatste 19 partijen.

Tunesië – Mali (1-0)

Standard-speler Sissako kende een nachtmerrie-scenario in de heenmatch: hij scoorde een own-goal in minuut 36 en werd met rood van het veld gestuurd in minuut 40. Mali hield de nul in zes van hun zeven WK-kwalificatiematchen deze campagne. Ook op AFCON slikten ze slechts één tegengoal in hun vier matchen daar.

Check alle matchen hier.