GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Bloed, zweet en tranen in de JPL dit weekend

Bloed, zweet en tranen in de JPL dit weekend

by ID221414_Wordpress

Niet alleen de playoffs starten dit weekend, ook de barragewedstrijden voor promomotie/degradatie gaan van start!

Degradatie/Promotie

RWDM – Seraing

RWDM stond op speeldag 8 nog op de voorlaatste plaats in 1B, maar klom nadien op enkele weken tijd naar de tweede plaats. Ze verloren maar 3 van hun laatste 20 matchen. Seraing had vooral geluk dat Beerschot nòg zwakker was in 1A. Sinds eind november won het in 18 matchen alleen van Standard en Beerschot.

Europe Playoffs:

KV Mechelen – Charleroi

Mechelen won maar één van haar laatste zes matchen. Met Storm-Cuypers-Mrabti hebben ze wel een gevaarlijk trio in huis, die samen garant stonden voor 38 goals. Charleroi is dan weer een goed georganiseerd geheel: het verzamelde 13 clean sheets in de JPL. De laatste keer dat Mechelen thuis won van Charleroi is zes jaar geleden.

AA Gent – KRC Genk

De bekerwinnende Buffalo’s zijn al zeker van hun Europees ticket en zijn dus misschien minder gemotiveerd om de Europe Playoffs te winnen. Genk zal dat wél zijn, al wonnen ze maar één van de laatste 6 onderlinge duels met Gent. Alleen Club, Anderlecht en Union maakten meer goals dan Genk in de JPL, maar toch eindigde Racing slechts achtste.

Champions’ Playoffs:

Club Brugge – Royal Antwerp FC

Blauw-zwart sloot het seizoen af met 8 competitieoverwinningen op rij. RAFC daarentegen won slechts 3 van haar laatste 7 partijen. In de jongste vier ontmoetingen met Brugge wist Antwerp niet meer te winnen.

Union – Anderlecht

Deze Brusselse derby zet meteen de toon voor de rest van de playoffs. RUSG pakte 6/6 tegen Anderlecht in de competitie en verloor maar één van hun laatste 18 matchen. Sporting verloor sinds begin februari alleen van Gent (2x).

Wie wint de Jupiler Pro League?