GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Champions League 2022 voorbeschouwing

Champions League 2022 voorbeschouwing

by ID221414_Wordpress

Wie haalt het in de 67e finale van de belangrijkste Europese beker, Liverpool of Real Madrid?

De Reds zijn al 18 matchen ongeslagen en daar zouden ze graag nog een 19e match aan willen toevoegen. In dat geval zouden ze de derde beker van het seizoen winnen (na de League Cup en de FA Cup), een uniek soort treble.

Eenvoudig wordt het niet. De Champions League is de favoriete speeltuin van Real Madrid. Dit wordt hun 17e Champions League finale, meer dan eender welke club. Ze wonnen tot dusver 13 van hun 16 finales, een ongelooflijk succes!

De laatste Europese finale van Madrid was in 2017-2018, toen ze Liverpool versloegen. Een jaar later kreeg LFC een herkansing, waarin het Chelsea versloeg en zo haar zesde Champions League-beker (in 9 finales) veroverde.

Liverpool won al haar groepswedstrijden (tegen Milan, Porto en Atlético) en schakelde nadien Inter, Benfica en Villarreal uit. In die 12 matchen scoorden ze 30 keer en incasseerden ze 13 tegendoelpunten.

Het traject van Madrid was makkelijker in de groepsfase (hoewel het verloor van Sheriff Tiraspol in Bernabeu!), maar het vocht zich nadien voorbij PSG, Chelsea én Manchester City.

Beide teams scoorden in 11 van hun 12 CL-matchen dit seizoen en hielden vier keer de nul. De vorige vijf ontmoetingen met Real kon Liverpool niet winnen. Maar Real pakte slechts 5/12 in hun laatste La Liga-matchen…

Wed hier op de wedstrijd Liverpool – Real Madrid.

Spelers als Casemiro, Morris en Benzema kunnen hun vijfde CL-titel winnen. Alleen Paco Gento (6 titels) deed ooit beter. Karim Benzema staat momenteel op een gedeelde derde plaats als het aankomt op meeste Champions League-goals ooit (86 stuks, samen met Lewandowski). Dit seizoen zit de Fransman al aan 15 stuks, meer dan Mo Salah (8) en Mané (5) samen.