GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Club Brugge en AA Gent strijden om Supercup 2022!

Club Brugge en AA Gent strijden om Supercup 2022!

by ID221414_Wordpress

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en opent traditioneel met de Supercup. Deze eretitel wordt uitgereikt aan de winnaar van de match tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Dit jaar zijn dat Club Brugge en KAA Gent.

Het is weinig verrassend dat Club Brugge licht favoriet is. Maar tegen KAA Gent hebben ze het zelden makkelijk. Alleen vorig seizoen al troffen ze elkaar vier keer: Gent ging tweemaal winnen in Brugge en versloeg FCB zelfs met 6-1 in de Ghelamco Arena. Club kon maar één keer winnen, met 0-1 in de heenwedstrijd van de Beker van België. Meer zelfs: in de laatste acht ontmoetingen kon Brugge maar twee keer winnen.

De oefenwedstrijden in de voorbereiding zijn doorgaans geen echte waardemeter, maar we geven het toch even mee: Brugge won alleen in Thes Sport (3-0) en Beerschot (2-1) maar kon niet winnen van Lierse Kempenzonen (1-) of Kopenhagen (2-4 verlies). Gent won van Midtjylland en Hajduk Split maar verloor van Aris Thessaloniki en promovendus Westerlo (6-2!). Brugge moet het bovendien doen zonder Nsoki, die rood kreeg in de oefenmatch tegen Beerschot.

Gent herpakte zich uitstekend in de loop van vorig seizoen onder leiding van coach Vanhaezebrouck. Ze grepen maar nipt naast Play-Off 1 en pakten de beker. De Buffalo’s haalden Hugo Cuypers van KV Mechelen binnen, maar er vertrokken ook vroegere sterkhouders als Bolat, Bezus en Chakvetadze. 

Club Brugge moet weer beginnen bouwen met een nieuwe, onervaren coach, Carl Hoefkens. Het zag een heel aantal spelers vertrekken: Openda, Dost, Krmencik, Maouassa, Mitrovic en Izquierdo. En er staan nog aanvallers op vertrekken, met Noa Lang en Charles De Ketelaere. Inkomend mogen we wat verwachten van linksback Bjorn Meijer en aanvallers Ferran Jutglà en Cyle Larin.

Wie kan zijn stempel drukken op de Supercup 2022? Wed hier!