GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » De beslissing valt in de 1/8e finales van de Europa League!

De beslissing valt in de 1/8e finales van de Europa League!

by ID221414_Wordpress

Veertien teams hopen deze week hun plaatsje in de kwartfinales van de Europa League vrij te stellen. Krijgen we weer stunts of kunnen de grote jongens bevestigen?

Bayer Leverkusen – Atalanta

Atalanta won met 3-2 in de heenmatch maar heeft dus nog alles te verliezen. Leverkusen had een degelijke thuisreputatie, maar die ligt na het 0-1-verlies tegen Keulen aan diggelen.

Galatasaray – Barcelona

Het Xavi-effect laat zich gelden bij Barcelona. Hoewel ze op een brilscore bleven steken in hun thuismatch tegen Galatasaray (ondanks 10 doelpogingen en 13 corners) zijn ze wel aan een vlotte reeks bezig: 3 uitmatchen op rij gewonnen, 10 matchen ongeslagen én ze scoren opnieuw (30 goals in 12 matchen). Galatasaray blijft aanmodderen: ze wonnen slechts 3 van hun laatste 18 wedstrijden!

Monaco – Braga

Coach Clement zal met minstens 2 goals verschil moeten winnen van Braga om door te stoten in de Europa League, nu de top-5 in de Ligue 1 al op zes punten voorsprong staat. Ze wonnen slechts 1 van hun laatste 7 partijen.

Red Star Belgrado – Rangers FC

Wordt dit een makkelijk uitstapje voor Rangers, na hun 3-0-overwinning op Ibrox? Misschien maar in Belgrado weet je nooit. In de Servische Superliga incasseerden ze nog maar 9 goals. In de zes Europese wedstrijden slikten ze drie tegengoals.

Eintracht Frankfurt – Real Betis

Betis beleeft een mooi seizoen, met een Europese overwintering en momenteel een vijfde plaats in La Liga. Maar van de jongste zes matchen wonnen ze er maar één. Bovendien moeten ze een 1-2-nederlaag gaan rechtzetten in Frankfurt. In hun voordeel spreekt dat Frankfurt nog maar 5 van hun zestien thuismatchen (in de Bundesliga en Europa League) kon winnen!

Lyon – FC Porto

De club van Sergio Conceicao moet een 0-1-verlies rechtzetten in Lyon. Niet onmogelijk, want eerder gingen o.a.  Rennes, Lille en Reims er al winnen.

West Ham – Sevilla

Dit wordt misschien wel een van de mooiste affiches van de avond. West Ham won nog maar 7 van hun 21 uitmatchen in alle competities dit seizoen.