GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Een uniek Serie A-seizoen in de maak?

Een uniek Serie A-seizoen in de maak?

by ID221414_Wordpress

Jarenlang domineerde Juventus de Italiaanse competitie: negen keer op rij kampioen, vier keer op rij de dubbel. Maar sinds 2021 zijn de rollen omgedraaid: Inter en Milan pakten de laatste twee titels, en nu staan Napoli en Atalanta op kop. Juventus achtervolgt op 10 punten van de leider. Wat krijgen we na dit weekend?

 

Juventus – Empoli 

Juve won maar vier van haar tien Serie A-wedstrijden tot dusver. Vorig jaar ging Empoli winnen in Turijn, meteen de eerste keer dat hen dat lukte in 13 pogingen. Dit seizoen blinkt Empoli vooral uit in draws: 5 stuks verzamelden ze al., waarvan drie op verplaatsing.

 

Milan – Monza

Sinds Berlusconi Monza in 2018 overnam en Galliani als CEO aanstelde, gaat het goed met Monza. Onder leiding van een van de meest succesvolle duo’s in het internationale voetbal (29 trofeeën met Milan tussen 1986 en 2016) promoveerden ze naar de Serie A en klommen ze na een 9/9 uit de gevarenzone. ‘Grote broer’ Milan wordt een moeilijke uitdaging voor het kleine Monza. Leao (4) en Giroud (4) scoorden samen bijna even vaak als Monza (9). De Rossoneri verloren alleen nog maar van leider Napoli dit seizoen.

 

Atalanta – Lazio 

De blauw-zwarten verloren nog geen enkele partij en incasseerden slechts zes tegendoelpunten. De aanvalslinie – traditioneel de succesformule van het spektakelvoetbal van Atalanta – is nog niet gerodeerd: met amper 16 goals zijn er vijf teams die beter doen. Lazio liet nog minder doelpunten (5) binnen en heeft Napoli (25) de hoogste doelpuntenproductie (21). In de laatste zeven ontmoetingen sinds 2019 kregen we gemiddeld meer dan 4 goals per match te zien. Krijgen we spektakel of een tactisch steekspel?

 

Roma – Napoli 

Napoli is momenteel een van de beste ploegen van Europa. Ze wonnen al van Ajax (4-2 en 1-6), Milan (1-2), Liverpool (4-1) en Lazio (1-2). Het team van coach Spaletti is zowaar al 24 matchen ongeslagen. Ze staan verdiend aan de leiding in de Serie A en Roma is hun volgende test. De laatste twee duels met Roma eindigden op een draw.

 

Bekijk hier alle matchen van de Serie A.