GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Eindsprint in de JPL ingezet!

Eindsprint in de JPL ingezet!

by ID221414_Wordpress

Voor sommige clubs staat er nog maar weinig op het spel, anderen vechten nog met het mes tussen de tanden voor een plaatsje in de play-offs.

Zulte Waregem – STVV

De Kanaries zijn op dreef: ze zijn al zeven matchen ongeslagen en staan op de drempel van de Europe Play-Offs. In de laatste vier duels tussen deze twee teams was het steeds de uitploeg die won. Zulte Waregem heeft aan een draw genoeg om het behoud te verzekeren.

KV Mechelen – KV Kortrijk

Twee teams uit vorm: Malinwa verzamelde vier draws op rij, KVK vier nederlagen. Mits winst is Mechelen zeker van de Europe Play-Offs. Kortrijk won maar één van de laatste zes ontmoetingen met KV Mechelen.

OH Leuven – Royal Antwerp FC

OHL kende een goede periode, maar pakte slechts 2 op 15 de laatste weken. Tegen Antwerp is het al twee matchen ongeslagen. De Reds moeten minstens een keer winnen om hun plaats in de Champions Play-Offs te verzekeren. Ze scoorden bovendien minstens één goal in zes matchen op rij. OHL hield slechts vijf keer de nul dit seizoen.

Cercle Brugge – KAA Gent

Cercle staat op twee punten van de Europe Play-Offs maar hun laatste twee matchen zijn tegen Gent en op Antwerp. De Buffalo’s zijn voor het eerst dit seizoen in de top-4 gedoken, na een indrukwekkende 24/24. Zij moeten zes op zes pakken om zeker te zijn van hun plaats…

Anderlecht – Sporting de Charleroi

…tenzij Anderlecht verliest van Charleroi. In dat geval zou de top-4 na deze speeldag al vast liggen, als ook RAFC wint. De Carolo’s hebben nog één puntje nodig om Play-Off 2 te verdienen. Ze pakten die jaar meer punten op verplaatsing dan thuis en zijn aan een reeks van vier ongeslagen matchen bezig. De paars-witte reeks van 8 ongeslagen matchen is een halt toegeroepen door AA Gent vorige speeldag.

KRC Genk – KAS Eupen

Beide teams begonnen sterk aan het seizoen. Op speeldag negen waren Eupen en Genk nog respectievelijk nummer 2 en 3 in de ranglijst! De Genkies zijn een van de betere thuisploegen (30 punten in 16 thuismatchen), terwijl Eupen slechts vier uitoverwinningen boekte dit seizoen. Gouden Schoen Paul Onuachu zit alweer aan 16 goals in 27 matchen dit jaar. De Panda’s wonnen slechts 1 van hun laatste 12 matchen. Genk pakte dan weer slechts 1 op 9.