GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Etappe 4 in de Giro 2022

Etappe 4 in de Giro 2022

by ID221414_Wordpress

Mark Cavendish schreef rit 3 op zijn naam, meteen de 53e zege in een grote ronde voor de Brit! Voor Quick Step-Alpha Vinyl was het ook de eerste Giro-ritzege sinds 2018.

Mathieu van der Poel start de vierde rit nog wel in het roze, gevolgd door Simon Yates (+11″) en Tom Dumoulin (+16″). Die rit gaat door op Sicilië, met aankomst op de Etna-vulkaan. Maar liefst 3580 hoogtemeters moeten er deze rit getrapt worden, en de beklimming van de Etna op zich is al goed voor een fikse 25 kilometer aan lopende beklimming.

Deze rit wordt de eerste echte waardemeter voor de favorieten voor de eindwinst, zoals Carapaz, Simon Yates en Almeida. De favorieten voor de winst in deze etappe zijn Bilbao (Bahrain-Victorious), Kämna (BORA-hansgrohe), Almeida (UAE Team Emirates), Bardet (Team DSM), Carapaz (INEOS Grenadiers) en Simon Yates (Team BikeExchange-Jayco). Yates liet zijn goede benen al zien in de tijdrit en kan op de Etna de roze trui pakken. Carapaz en Bardet zouden deze rit wel eens aangestipt kunnen hebben voor een pittige aanval. Maar de explosieve Bilbao maakt natuurlijk ook kans.

Veel zal afhangen van de weersomstandigheden. Momenteel wordt een zacht weertje verwacht, met weinig wind die uit alle richtingen kan komen.

Wed hier op rit 4 en de Giro in het algemeen!