GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Focus op El Clásico: Real Madrid – Barcelona!

Focus op El Clásico: Real Madrid – Barcelona!

by ID221414_Wordpress

Zondag krijgen we de 284e Clásico, de klassieker tussen Real Madrid en Barcelona. Wie trekt het laken dit keer naar zich toe?

In La Liga werden er al 184 Clásico’s uitgevochten. 76x won Real, 73x Barça. Momenteel zijn beide teams niet bepaald in bloedvorm, maar staan ze wel broederlijk naast elkaar aan de leiding van het klassement, met zeven gewonnen matchen en één draw.

Barça wint

Van de voorbije vijf competitieve klassiekers werden er vier gewonnen door de uitploeg. Meer zelfs: Barcelona ging in 7 van hun laatste 11 bezoekjes aan Bernabeu winnen! Van die laatste 11 matchen in Madrid is het doelsaldo ook duidelijk: 14 goals voor Real, 24 voor Barça. In La Liga scoorde Lewandowski al negen keer in acht matchen en staat hij tegenover een defensie die dit seizoen nog maar één keer de nul kon houden in La Liga. De FCB-verdediging staat dan weer als een huis: de blaugrana incasseerden nog maar één tegengoal en hielden dus zeven keer de nul. Bovendien is bij Real Madrid Karim Benzema geblesseerd en Thibaut Courbois nog twijfelachtig. In eigen huis behaalde de Koninklijke 7/9, Barça pakte 12 op 12 op verplaatsing.

Real wint

Real Madrid scoort gemiddeld 2,375 goals per match, maar de jongste matchen werd dat gemiddelde naar beneden getrokken. Tegen Getafe en Osasuna scoorden ze telkens maar één keer. Ze scoorden wel in élke La Liga-match tut dusver, iets wat Barcelona niet kan zeggen. Real is al ongeslagen in 16 competitieve matchen sinds 8 mei 2022. Het won dit seizoen al tegen enkele hoogvliegers, zoals Atlético, Betis en Frankfurt, terwijl Barça in haar zwaarste uitdagingen (Inter en Bayern) faalde.

Wed hier op Real Madrid – Barcelona!