GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Grijpen de Belgische vrouwen hun laatste kans?

Grijpen de Belgische vrouwen hun laatste kans?

by ID221414_Wordpress

Er is nog geen vrouw overboord voor België op het EK. Ze pakten weliswaar slechts 1/6 in hun groep tot dusver, maar mits winst tegen Italië en een verlies of gelijkspel van IJsland tegen Frankrijk, bereiken de Belgen alsnog de kwartfinales!

Italië – België

Dinsdag is het ‘do or die’ voor de Belgen! Bij de mannen is Italië een wereldmacht, maar dat geldt (nog) niet voor de vrouwen. In de voorbije drie confrontaties won België twee keer van Italië. De Italiaanse vrouwen deden het de voorbije maanden wel goed: ze wonnen o.a. van Noorwegen, Denemarken en Nederland. België presteerde degelijk tegen IJsland en Frankrijk, maar pakte te weinig punten. Eerder won België zeven matchen op rij tussen november 2021 en april 2022.
Beide landen scoorden in hun eerste twee groepswedstrijden en beide konden ze hun netten niet proper houden. De Belgen zullen tot het uiterste moeten gaan om Italië te kunnen kloppen. Wij duimen alvast!

IJsland – Frankrijk

In de andere groepswedstrijd is Frankrijk torenhoog favoriet. Ze versloegen Italië met 5-1 en België met 2-1. IJsland wist tegen deze landen telkens 1-1 te spelen en is nu vijf matchen ongeslagen. Maar Frankrijk won zowaar al 16 matchen op rij!

Bekijk hier alle wedstrijden van het EK voor vrouwen.