GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Halve finales Beker Van België

Halve finales Beker Van België

by ID221414_Wordpress

Deze kunnen vier teams hun beker-ambitie kracht bijzetten. Stunt KAS Eupen of bereiden we ons beter voor op een ouderwetse Club – Anderlecht in de finale? Dit zijn de heenmatchen van de halve finales van de Croky Cup:

AA Gent – Club Brugge

Niemand haalde zoveel bekerfinales als Club Brugge: 19 stuks. 11 daarvan wonnen ze. De Buffalo’s speelden er nog maar 5, waarvan driemaal winst. In de laatste 15 jaar stonden ze drie keer op de Heizel, met slechts één keer bekerwinst als resultaat.

Beide teams verkeren niet meteen in bloedvorm. De Buffalo’s zoeken al zes matchen naar een overwinning en zullen nog moeten zwoegen voor een plaats in de Champions Playoffs. Brugge doet het ook niet geweldig. Met 8 op 15 verloor het opnieuw terrein op leider Union. De vorige confrontaties zullen de Gentenaren wel moed geven: twee van de drie laatste duels werden gewonnen door Gent. De laatste match zelfs met 6-1!

In 2015-2016 werd het ook Club Brugge – Gent in de halve finale. Toen won Gent thuis met 2-1 maar zette Brugge de situatie thuis nog recht met 1-0.

AS Eupen – Anderlecht

Eupen haalde nog nooit de finale. Met 9 keer winst in 13 finales heeft Anderlecht daarentegen een ruime beker-ervaring. In 2013 kwamen ze elkaar al eens tegen in de Croky Cup, toen werd het liefst 7-0 voor de Mauves. De Panda’s zijn nu al wel drie matchen ongeslagen tegen RSCA! Meer zelfs: van de laatste zeven duels met Eupen won Anderlecht er maar twee. Eupen won wel geen enkele van haar laatste vijf matchen, net zoals Anderlecht 0 op 6 pakte.

De terugwedstrijden worden gespeeld op 1 maart.

Trouwens: als de finale zou uitdraaien op een Club-Anderlecht, zou dat nog maar de vierde keer zijn dat deze affiche in de bekerfinale plaatsvindt. Van de vorige drie won Brugge er twee.