GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Hoogspanning in de Jupiler Pro League

Hoogspanning in de Jupiler Pro League

by ID221414_Wordpress

Met Gent en Mechelen die nog in het spoor zijn van Anderlecht en Antwerp voor een plaatsje in de Champions Playoffs, is de spanning te snijden. En ook de samenstelling van de Europe Playoffs is nog lang niet zeker.

Anderlecht – Antwerp

De winnaar van dit duel is bijna helemaal zeker van Play-Off 1, de verliezer zal de hete adem van Gent en Malinwa voelen. De beste kansen zijn voor Anderlecht, dat nu al zeven matchen ongeslagen is. Antwerp speelde niet denderend de jongste weken, maar de nipte winst in de stadsderby zal wellicht voor een boost zorgen. Sinds 2017 speelden deze teams al 13x tegen elkaar. Beide teams wonnen vier keer, vijfmaal werd het een draw.

Genk – STVV

STVV kon sinds 1996 maar twee keer winnen in Genk in 24 pogingen. Superster Kagawa geeft de Kanaries de laatste weken een nieuw elan. Ze zijn al vijf matchen ongeslagen, terwijl Genk nog steeds erg wisselvallig blijft. De Genkies wonnen wel hun vijf laatste thuismatchen.

Beerschot – Gent

De nederlaag op de Bosuil was opnieuw een opdoffer voor de paars-witten. Ze moeten nog steeds zeven punten goedmaken op Seraing, met nog 12 punten te verdienen. Hun volgende tegenstander verkeert in goede vorm: Gent pakte 18/18. Bovendien won dit Beerschot nog nooit van Gent.

Standard – Seraing

Een Luikse derby tussen twee teams die in de touwen liggen. Standard pakte nog wel 4/6 tegen Charleroi en Beerschot, maar de mot zit er al lang in. De heenmatch werd met 0-1 gewonnen door Standard. Ditmaal is het op Sclessin te doen, waar de Rouches nog maar 3 van de 15 competitiematchen wisten te winnen. Sinds eind november 2021 wist Seraing nog maar één competitiematch te winnen.

Bekijk alle matchen in de JPL hier.