GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Iedereen uitgerust? Wie wint etappe 10 van de Tour?

Iedereen uitgerust? Wie wint etappe 10 van de Tour?

by ID221414_Wordpress

De Tour de France is toe aan rit 10. De renners zijn hopelijk uitgerust na hun tweede rustdag, en we wachten natuurlijk vol spanning op de resultaten van de coronatesten. Als alles ongewijzigd kan verder gaan, staat Tadej Pogacar nog relatief comfortabel aan de leiding.

Etappe 10 start in de valleien maar de finale vindt plaats na een stevig stukje van 19,2km bergop, op de Montée de l’altiport de Megève. Dit is een rit voor de mannen die nog wat buskruit in de benen hebben, al zullen de grote kanonnen zich wellicht niet vaak laten zien. In etappe 11 en 12 staan er namelijk nog pittigere bergen op het menu!

Wie heeft er dan wél zin in deze ritwinst? De etapperijders mét de nodige klimvaardigheden, natuurlijk. De kans is reëel dat er aan het eindje nog een groepje vluchters overblijft, dus wie kan sprinten heeft nog eens een extra voordeel. Wij zetten deze mannen als favorieten: Lennard Kamna, Tadej Pogacar, Wout van Aert, Thibaut Pinot en Alberto Bettiol. Zet hier in!

Je kan ook al inzetten op de eindklassementen. Wint Pogacar zijn derde Tour op rij? Of kan Vingegaard, Thomas of Roglic nog roet in het eten gooien?

Wout van Aert ligt in pole-position om de groene trui binnen te halen, tenzij Pogacar of Jakobsen nog een straffe inhaalrace inzetten. Van Aert zou de eerste Belg zijn sinds Tom Boonen in 2007 die de groene trui pakt!

Ook in het bergklassement maakt Pogacar nog kans op de eindwinst. Hij moet wel voorbij Thibaut Pinot geraken. In het ploegenklassement zullen INEOS Grenadiers en Team Jumbo-Visma wellicht strijden voor de prijzenpot, maar BORA-hansgrohe is nog niet uitgeteld.

Wed hier op alle klassementen.