GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » JPL: Beslissende slotspeeldag in de reguliere competitie

JPL: Beslissende slotspeeldag in de reguliere competitie

by ID221414_Wordpress

Zowel voor de Champions’ Play-offs als voor de Europe Play-offs wordt het nog spannend op de laatste speeldag. Gent moet hopen op een misstap van Anderlecht, terwijl Genk, STVV en Charleroi het nog uitvechten voor de laatste twee plekjes in Play-off 2!

Champions’ Play-offs:

KAA Gent – OH Leuven

De Buffalo’s weten wat ze moeten doen: winnen tegen OHL! De draw op Cercle zorgde ervoor dat Anderlecht weer over hen kon springen. Maar de reeks van Gent blijft indrukwekkend: ze wonnen 7 competitiematchen op rij en zijn er 8 ongeslagen. OHL pakte daarentegen 2/18. Opvallend: in de laatste zes ontmoetingen tussen Gent en OHL was het steeds de uitploeg die won…

Kortrijk – Anderlecht

De Mauves moeten winnen om zeker te zijn van de top-4. Tegenstander KVK verloor vijf matchen op rij, maar kan wel moed putten op een ander statistiekje: ze pakten 5/9 in hun laatste drie bezoekjes aan Anderlecht. En KVK-coach Belhocine heeft misschien ook nog wel een rekening openstaan met zijn collega Vincent Kompany, die hem eerder de deur wees in de trainersstaf van RSCA.

Europe Play-offs:

Seraing United – KRC Genk

Genk won dit weekend met 5-0 tegen Eupen en mag nu op bezoek bij de ploeg waartegen het 3-0 won eerder dit seizoen. Sinds 27 november won Seraing alleen nog maar van Beerschot en Standard.

STVV – Standard

STVV moet hopen op puntenverlies van Genk of verlies van Charleroi. De Kanaries wonnen hun drie laatste ontmoetingen met Standard. In eigen huis zijn ze zelfs al 11 matchen tegen de Rouches ongeslagen. Over de laatste acht JPL-speeldagen hebben alleen Gent (22 punten) en Club Brugge (21 punten) een betere vorm dan STVV (20 punten).

Charleroi – Zulte Waregem

Een puntje volstaat voor de Zebra’s. De laatste keer dat Essevee kon winnen op Mambourg was in 2013.