GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Laatste Europese plaatsje voor WK Qatar 2022!

Laatste Europese plaatsje voor WK Qatar 2022!

by ID221414_Wordpress

Twaalf van de dertien UEFA-plaatsjes voor het WK 2022 in Qatar zijn al verdeeld. De playoff die beslist over het laatste plaatsje begint en eindigt deze week!

Schotland – Oekraïne

Op sportief vlak zit er weinig verschil tussen deze teams. Oekraïne is al 10 matchen ongeslagen, Schotland 8 wedstrijden. Maar sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari, werd het voetbal uiteraard geen prioriteit meer. Om weer in het ritme te komen, speelden de geel-blauwen de jongste weken oefenwedstrijden tegen Mönchengladbach (1-2 W), Empoli (1-3 W) en Rijeka (1-1 G). Oekraïne is al zeven uitmatchen ongeslagen, trouwens. In hun kwalificatiegroep scoorden ze in elke van hun 8 wedstrijden maar ze hielden maar één clean sheet.

Schotland zat evenmin stil en oefende tegen Oostenrijk (2-2) en Polen (1-1). In hun kwalificatiegroep hielden de Schotten zes keer de nul in 10 wedstrijden, terwijl ze zelf in 9 van die 10 matchen wisten te scoren.

Beide landen troffen elkaar nog maar tweemaal, waarvan elk team éénmaal won. Geen van hen heeft een spectaculaire stijl. Beide landen speelden 13 competitieve matchen sinds 2021. In de matchen van Schotland vielen gemiddeld 2,3 goals/match, in die van Oekraïne 2,54 goals/match.

Ook interessant: vijf van die 13 competitieve matchen van Oekraïne eindigden op 1-1.

De winnaar van deze match zal het opnemen tegen Wales, dat eerder al Oostenrijk uitschakelde in de halve finale.