GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » NBA Finals: Warriors vs Celtics

NBA Finals: Warriors vs Celtics

by ID221414_Wordpress

Donderdagnacht starten de NBA Finals. De Boston Celtics en Golden State Warriors strijden in maximaal zeven matchen voor de titel. Check hieronder onze voorbeschouwing en wed hier op de eerste match!

Golden State Warriors winnen

Voor de Golden State Warriors is het al de zesde NBA-finale in acht jaar. Daarmee evenaren ze het record van de Chicago Bulls van o.a. Michael Jordan (1991-1998). De Warriors wonnen er wel maar drie van (2015, 2017 en 2018), terwijl de Bulls geen enkele finale verloren. In hun vorige finales wonnen de Warriors trouwens minstens 2 wedstrijden.

In de playoffs schakelden de Warriors Denver, Memphis en Dallas uit. Ze verloren over die drie rondes slechts vier wedstrijden.

Bij de Warriors rekenen ze natuurlijk op Stephen Curry (tweemaal Player of the Week), Draymond Green en Jordan Poole (met 92,5% de speler met de hoogste scoringspercentage op vrijworp).

Boston Celtics winnen

Als deze traditieclub wint, komen ze op eenzame hoogte in de all-time ranking. Het zou hun 18e eindwinst (in 23 finales!) zijn, wat meer zou zijn dan de 17 (in 32 finales) van de Lakers). De vorige finales zijn wel al van 2010 (verloren) en 2008 (gewonnen) geleden. De Celtics wonnen de Atlantic Division, terwijl de Warriors slechts tweede eindigden in hun Pacific Division, achter de Phoenix Suns.

In de playoffs had Boston het nog makkelijk tegen Brooklyn (4-0), maar nadien heel wat moeilijker tegen Milwaukee (3-4) en Miami (3-4). Ze kunnen rekenen op o.a. Defensive Player of the Year Marcus Smart en viervoudig Player of the Week Jayson Tatum. Hun coach Ive Udoka werd tweemaal Coach of the Month dit seizoen.

MVP van de NBA Finals

Er komen weer tal van sterren in actie. Stephen Curry, Jayson Tatum, Jaylen Brown, Draymond Greenn,… Wed hier meteen op wie de MVP van de NBA Finals wordt!