GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Nog verrassingen op komst in AFCON?

Nog verrassingen op komst in AFCON?

by ID221414_Wordpress

De titelverdediger Algerije is al uitgeschakeld, net als Nigeria en Ghana. Benieuwd wie deze week kan stunten in de Africa Cup of Nations!

Guinee – Gambia

Het Gambia van bondscoach Tom Saintfiet is een van de positieve verrassingen van deze AFCON. Guinee won alleen haar eerste groepsmatch en hoopt nu haar vorm terug te vinden. Bij Guinee spelen Ibrahima Cissé (Seraing), Mory Konaté (STVV) en Sory Kaba (OHL), terwijl je bij Gambia Sulayman Marreh (Gent), Ablie Jallow (Seraing) en Muhammed Badamosi (Kortrijk) kan terugvinden.

Kameroen – Comoren

Het thuisland ligt op pole-position voor de gouden plak. Met de Comoren krijgt het een haalbare tegenstander voor de kiezen, zeker omdat het team van Faiz Selemani (KV Kortrijk) met een veldspeler in doel zal moeten aantreden. Twee doelmannen hebben namelijk covid, de andere is geblesseerd. Een afstraffing zou dus zomaar kunnen…

Vincent Aboubakar zit al aan 5 goals in 3 matchen. Wed hier op minstens twee goals van Aboubakar.

Senegal – Kaapverdië

Senegal won de vorige drie duels met Kaapverdië, maar het zal wel beter moeten presteren dan in de groepsfase. Daar haalde het weliswaar vijf punten, mar het scoorde slechts één goal (op strafschop dan nog)! Wed hier op een spaarzame 1-0-overwinning van Senegal.

Marokko – Malawi

Met vijf goals en 7/9 in de groepsfase is Marokko een van de betere teams in deze AFCON. Malawi won nog nooit van Marokko en ook nu zijn hun kansen beperkt.

Ivoorkust – Egypte

Een ware topmatch, als je het palmares van deze landen bekijkt. Gecombineerd zijn ze goed voor 20 podiumplaatsen op de AFCON. In de vorige twee confrontaties werden er opgeteld 11 goals gemaakt.

Mali – Equatoriaal-Guinea

Mali won de vorige twee ontmoetingen, beide met 1-0. Ze zijn al 9 wedstrijden ongeslagen in alle competities. Ibrahima Kona scoorde drie van de vier Malinese goals in deze AFCON.

Bekijk alle wedstrijden van de AFCON live op NapoleonTV!