GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Ontknopingsweek in Nederland

Ontknopingsweek in Nederland

by ID221414_Wordpress

Zowel voor het laatste Europese ticket als voor het laatste plaatsje in de Eredivisie

24 mei: Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag

De thuisploeg is al 8 matchen ongeslagen, maar Den Haag heeft al vier opeenvolgende matchen gewonnen! Meer zelfs, ADO heeft maar één van hun laatste tien matchen verloren. Excelsior verloor slechts 2 matchen in hun laatste 17. In de reguliere competitie verdeelden Den Haag en Excelsior de punten, met elk een gewonnen match. Van de laatste 16 confrontaties tussen deze twee teams, won de thuisspelende ploeg slechts 3 keer.

Excelsior scoorde al tienmaal in deze eindronde, met vooral Thijs Dallinga die goed bij schot is (drie goals in vier matchen). ADO scoorde slechts zesmaal in vier partijen. Ze hielden geen enkele keer de nul.

De terugwedstrijd vindt plaats op zondag 29 mei.

26 mei: Vitesse Arnhem – AZ Alkmaar

Deze twee teams zijn elkaar waard de jongste jaren.

In de Eredivisie 2021-2022 verloor Vitesse maar liefst 13 matchen maar eindigde het toch op de zesde plaats. Ze scoorden bovendien ook slechts 42 goals, tegenover 64 voor AZ. De ploeg uit Alkmaar pakte 4/6 in de reguliere competitie tegen geel-zwart. In eigen huis is Vitesse al 4 ontmoetingen met AZ ongeslagen en bovendien kon AZ al zes uitmatchen op rij niet winnen. Het is ook al 10 duels tussen Vitesse en AZ geleden dat de uitploeg nog een keer kon winnen. AZ hield in 36 matchen nog maar 5 keer de nul dit seizoen. Toch is AZ licht favoriet…

De terugwedstrijd vindt plaats op zondag 29 mei.