GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Opvallende cijfers van Belgische voetbalclubs

Opvallende cijfers van Belgische voetbalclubs

by ID221414_Wordpress

We zijn bijna in een derde van de reguliere competitie. Tijd om eens wat interessante cijfers op te snorren van onze Belgische clubs, ook in Europa!

Brugge

Club Brugge doet het niet geweldig, maar net als Union heeft het nu evenveel punten na 11 speeldagen als op hetzelfde moment vorig seizoen (beide 22). In Europa is hun prestatie merkwaardig natuurlijk: 9/9 en drie clean sheets en al bijna zeker van Europees overwinteren!

Union

Ook RUSG is zo goed als zeker van een vervolg aan het Europese avontuur. Volgens berekeningen heeft het 99% kans om te overwinteren!

Standard

De Rouches verzamelden al vijf clean sheets, het op één na hoogste aantal in de JPL. Daartegenover staat hun agressiviteit: ze pakten al 28 gele kaarten en 5 rode kaarten. Niemand doet slechter.

Genk

De Genkies hebben na elf speeldagen al zes punten meer dan na de hele heenronde van vorig seizoen (22). Met 5 goals en 6 assists is Trésor de beste doelpuntenleverancier van de competitie. Racing scoorde al de meeste goals in de JPL (26). Vijf van hun tien overwinningen behaalden ze wel met slechts één goal verschil. Momenteel zijn ze aan een reeks van 10 ongeslagen matchen bezig, met al viermaal een puntenreddende goal in het slotkwartier.

Antwerp

Elf matchen, acht tegengoals en zes clean sheets voor Jean Butez. De verdediging (met Butez en Alderweireld die al elke minuut speelden) staat goed bij de Reds. Van hun 10 overwinningen waren er zes met meer dan één doelpunt verschil. Ze zijn ook de enige ploeg die al in elke JPL-match scoorde. Ze incasseerden bovendien geen tegengoal in het slotkwartier.

Anderlecht

Crisis in Anderlecht? Ze doen eigenlijk slechts één puntje slechter dan na 11 speeldagen vorig seizoen onder coach Kompany. Het is vooral wisselvallig: ofwel verliezen ze met één goal verschil (5x), ofwel winnen ze ruim (5x). Sporting won geen enkele match met één doelpunt verschil!

Eupen

De Panda’s scoorden maar 9x in 11 matchen en kregen nog geen enkele penalty. Ze wonnen nog geen enkele match met meer dan één goal verschil.