GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Qui sera le meilleur gardien de but de la Coupe du monde ?

Qui sera le meilleur gardien de but de la Coupe du monde ?

by Arne Van Den Haute

De ‘Golden Glove’ is de prijs voor de beste doelman van het WK. Opvallend: al twee Belgen wonnen deze trofee die sinds 1994 wordt uitgereikt: Preud’Homme (1994) en Courtois (2018). Daarnaast staan Barthez, Kahn, Buffon, Casillas en Neuer op de lijst. Wie wint de Golden Glove 2022?

By the way: de Golden Glove wordt uitgereikt aan de beste doelman volgens de FIFA Technical Study Group. Het is dus niet per se de doelman met de meeste clean sheets of minste tegendoelpunten die de trofee krijgt, maar eerder een berekening van verschillende factoren.

Momenteel zijn dit enkele grote kanshebbers:
Alisson Becker (Brazilië): Hij stond nog maar twee matchen tussen de palen dit WK (tegen Servië en Zwitserland), maar hield wel twee keer de nul.

Jordan Pickford (Engeland): Tegen Iran moest hij zich nog wee keer omdraaien, maar in de drie daaropvolgende wedstrijden hield hij zijn netten schoon! In elke wedstrijd maakte hij wel een belangrijke redding.

Emiliano Martinez (Argentinië): Twee clean sheets in vier wedstrijden en de nederlaag tegen Saudi-Arabië zal hij liever vergeten. Uiteindelijk waren alle drie tegendoelpunten van Argentinië onhoudbaar voor de doelman van Aston Villa. Zelf toverde hij al een fraaie redding of drie uit de mouwen.

Hugo Lloris (Frankrijk): De huidige Wereldkampioen hield zijn netten nog geen enkele keer schoon. Tegen Tunesië stond Mandanda tussen de palen. Sinds Lloris zijn plaats innam, begon Frankrijk beter te spelen. Tegen Denemarken en Polen speelde hij een rol, maar echt uitblinken was er nog niet bij.

Andries Noppert (Nederland): Noppert is een laatbloeier en de persoonlijke ontdekking van Louis van Gaal.Hij maakte zijn debuut voor Oranje in de eerste groepsmatch tegen Senegal, en hield sindsdien twee clean sheets en slikte maar twee tegengoals. Hij heeft een indrukwekkend aantal saves (4 tegen Senegal, 3 tegen Ecuador, 3 tegen Qatar en 5 tegen USA en stelde nog geen enkele keer teleur.

Wojciech Szczęsny (Polen): de man stopte twee strafschoppen maar slikte vijf goals in vier matchen (waarvan twee clean sheets). Zijn prestatie tegen Argentinië was een masterclass (9 saves), maar helaas voor de Juventus-keeper ligt Polen er al uit.

En wat te denken van Unai Simón of Diogo Costa? Zet snel in op jouw favoriet voor de Golden Glove!

Relevante artikelen