GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Springt de Belgische coëfficiënt over Schotland?

Springt de Belgische coëfficiënt over Schotland?

by ID221414_Wordpress

De Belgische voetballiefhebbers willen natuurlijk dat onze nationale clubcoëfficiënt zo hoog mogelijk is, zodat onze clubs we meer en betere Europese tickets toebedeeld krijgen. België (momenteel 35.200) stak Oostenrijk (32.800) al voorbij naar plaats 9 en staat nu op een zucht van Schotland (35.800).

Vier van de vijf clubs (Antwerp lag er namelijk al snel uit) zijn nog in de running om coëfficiëntpunten te verzamelen. Bij Schotland zijn dat er nog drie: Rangers, Celtic en Hearts.

 

Fun fact: België haalde het zesde meeste punten voorlopig, na de clubs uit Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en (verrassend) Turkije.

 

Eens kijken of de vier actieve clubs die coëfficiënt nog kunnen doen stijgen:

 

Club Brugge – Porto 

Sinds de overwinning van Brugge in Porto pakten de mannen van Sergio Conceicao 16/18 in alle competities. Tot aartsrivaal Benfica dit weekend kwam winnen in het Drakenstadion. Ook Club kreeg een kleine dreun, nadat het een 0-2-voorsprong nog weggaf tegen een tienkoppig Union. Brugge slikte nog geen enkele goal in de Champions League dit seizoen.

 

Malmö FF – Union SG

De Zweden zijn aan een vreselijke reeks bezig. Al zeven matchen wachten ze op een overwinning, terwijl Union al 9 wedstrijden ongeslagen is. Thuis wonnen de Unionisten met 3-2 van Malmö. De Zweedse landskampioen pakte nog geen enkel punt in de Europa League.

 

Anderlecht – FCSB 

De laatste drie thuismatchen van paars-wit gingen verloren, maar de komst van FCSB zou toch weinig angst mogen inboezemen. De Roemenen slikten al 13 tegendoelpunten in de Conference League en scoorden nog maar één keer. In eigen competitie won het ook nog maar vier van hara 12 matchen tot dusver. Anderlecht doet echter niet veel beter met acht nederlagen in 14 competitiewedstrijden en slechts twee gemaakte goals in de Conference League.

 

Shamrock Rovers – KAA Gent

De Buffalo’s wonnen thuis makkelijk van de Ierse landskampioen (3-0). Shamrock Rovers kon in de groepsfase zelfs nog geen enkele goal maken. Gent moet winnen om nog kans te maken op een overwintering.

 

Celtic ontvangt Shakhtar Donetsk, Rangers speelt op Napoli en Hearts ontvangt RFS.