GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Tickets WK 2022

Tickets WK 2022

by ID221414_Wordpress

Informatie over tickets voor het WK

Wil je alles van dichtbij meemaken en een ticket voor het WK in Qatar kopen? Dan moet je snel zijn! Lees hier alle info.

Hoe kan je tickets kopen?

Tickets kopen voor het WK 2022 is niet moeilijk. Je surft naar de officiële website van de FIFA en volgt deze stappen:
Klik op ‘International fans apply here’. Er is namelijk een verschil tussen tickets voor internationale fans en tickets voor inwoners van Qatar zelf.
Log in met je FIFA-account of via je Hayya-account (later meer hierover). Als je nog geen accounts hebt kan je die in enkele stappen aanmaken.
Log in op het FIFA World Cup ticketing platform (je wordt er vanzelf naartoe geleid). Hou je paspoortnummer bij de hand en vul alle nodige gegevens in.
Kies je plaatsen en betaal online.
Bevestig je aankoop.
Boek vervolgens je accommodatie en registreer je Hayya Card.

Wat is de Hayya Card?

De Hayya Card is een all-in-one-oplossing voor de bezoekende voetbalfan. Het is een ‘fan ID’ en een app die enkele belangrijke documenten verzamelt, zodat je alles op één plaats hebt: je inreisvergunning voor Qatar, je matchticket, je toegangspasje voor gratis openbaar vervoer op matchdagen en nog een reeks andere voordelen.
Je moet eerst je tickets kopen, vervolgens je Hayya-acount aanmaken, je accomodaties boeken en je ‘entry permit’ checken. En dan ben je er helemaal klaar voor!

Registreer voor de Hayya Card via Qatar2022.qa of download de app Hayya to Qatar 2022.

Kan ik mijn ticket weer verkopen?

In de laatste weken voor de start van het WK vindt er een resale-periode plaats, waarbij mensen hun ticket opnieuw te koop kunnen aanbieden via de officiële FIFA-kanalen.

Hoeveel kosten tickets?

De prijzen van tickets hangen voornamelijk af van twee factoren: de fase in het toernooi en de plaats in het stadion. Tickets voor de halve finale zijn uiteraard duurder dan die voor de groepswedstrijden. Tickets uit categorie 3 zijn goedkoper dan de premium tickets van categorie 1.
De prijzen schommelen tussen € 60 per ticket (groepsfase, categorie 3) en € 1.400 (finale, categorie 1). Van categorie 3 zijn er telkens niet al te veel tickets beschikbaar, want het gaat hier om het gebied dat direct achter het doel ligt. De overige ruimte aan de korte zijdes van het veld, valt onder categorie 2. Er bestaat ook nog een categorie 4, maar die is alleen beschikbaar voor inwoners van Qatar.

FOTO

Op welke extra kosten moet je rekenen?

Naast de kost van je ticket moet je ook nog rekenen op de kosten van je vlucht, je hotel, eventueel taxi’s en je eten en drinken ter plaatse. In principe is een toeristisch verblijf in Doha niet duurder dan in andere wereldsteden. Gebruik het gratis openbaar vervoer op matchdagen om alvast te snoeien in de verplaatsingskosten.

De WK-stadions zijn bijna helemaal uitverkocht. Eind september vindt de laatste verkoopsronde plaats, dus hou de ticketingwebsite van de FIFA in de gaten!

Ook goed om weten:

  • Als Belg hoef je geen visum aan te vragen. Je internationaal paspoort (met geldigheid van 6 maanden) is voldoende, samen met je ticket voor je terugvlucht en je hotelboeking voor de periode van je verblijf
  • Alcohol is verboden in de publieke ruimte.
  • Het kraantjeswater is drinkbaar.
  • Je betaalt in Qatarese Riyal. 1 Riyal (QAR) is gelijk aan ongeveer € 0,28 (op 05/09/2022).
  • Check op voorhand de roaming-tarieven bij je telecom-operator, want de kosten hiervan kunnen hoog oplopen.