GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Voorbeschouwing: JPL Speeldag 23

Voorbeschouwing: JPL Speeldag 23

by ID221414_Wordpress

KV Oostende – Royal Antwerp FC

De Antwerpse Reds zetten het jaar goed in met een 3-0-overwinning op Charleroi. In haar laatste vier bezoekjes aan Oostende won het wel slechts één keer. KVO won sinds eind november nog wel van degradatieconcurrenten Eupen en Beerschot, maar verloor verder van Charleroi, Genk, Kortrijk en … Antwerp.

KV Kortrijk – AS Eupen

Alleen Union heeft een betere verdediging dan KV Kortrijk en de Kerels zijn al vier competitiematchen ongeslagen. Ante Palaversa pakte tot dusver een kaart om de 221 minuten gemiddeld (6 geel en 1 rood dit seizoen). De Panda’s pakten 0/12 in de JPL en wonnen in hun laatste 12 competitiematchen alleen van Beerschot.

Beerschot – OH Leuven

De Ratten zijn nog steeds de pineut. De slechtste aanval (16 goals) en slechtste verdediging (45 tegengoals) staat voor een cruciaal drieluik als ze uitzicht willen behouden op behoud in 1A: tegen OHL, Seraing en Zulte Waregem. OHL kroop uit de degradatiezone na een 6/6. Maar het is al zeven confrontaties met Beerschot geleden dat het nog eens kon winnen!

STVV – Seraing

Seraing won de vorige confrontatie met STVV en heeft er alle belang bij om dat opnieuw te doen. Sinds die overwinning verloor het namelijk vijf JPL-matchen op rij, waardoor ze op de voorlaatste plaats zijn blijven hangen.

Charleroi – KAA Gent

Beide teams moeten enkele spelers missen door de Afrika Cup en startten weifelend na de winterstop. De Buffalo’s zijn nu wel vier matchen ongeslagen.

Standard – Club Brugge

De Rouches hielden Anderlecht op een gelijkspel en bleven ook ongeslagen in de twee laatste duels met Club Brugge. Op Sclessin heeft het in hun laatste 8 ontmoetingen met Club zelfs niet verloren.