GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Vrijdag start de Giro d’Italia 2022!

Vrijdag start de Giro d’Italia 2022!

by ID221414_Wordpress

Na een prachtig wielervoorjaar is het tijd voor het grote rondewerk. Op vrijdag 6 mei gaat de 105e editie van de Giro van start. Check hier wie kans maakt op de roze trui!

INEOS Grenadiers toonde zich dit voorjaar met enkele dominante prestaties. Ze pakten al 20 overwinningen in 2022, waaronder de Amstel Gold Race (Kwiatowski), de Brabantse Pijl (Sheffield) en Parijs-Roubaix (Van Baarle). Met Richard Carapaz hebben ze de topfavoriet in huis om de Giro te winnen.

Simon Yates van Team BikeExchange-Jayco werd tweede in Parijs-Nice en behoort ook bij het kransje favorieten. Hij won al vier ritten in de Giro in het verleden en eindigde er als derde in 2021. João Almeida (UAE Team Emirates) had een sterk 2021: hij werd zesde in de Giro en schreef de Ronde van Polen en de Ronde van Luxemburg op zijn naam.

Wed hier op de eindwinnaar van de Giro d’Italia 2022.

De eerste rit is een 195km lange, vlakke race van Boedapest naar Visegrád. Alleen op het einde gaat het enkele kilometers omhoog. Het zou wel eens een sprint kunnen worden tussen een groepje ontsnappers, à la Valverde, Pidcock, van der Poel, Almeida of zelfs Girmay. Zet hier in op jouw favoriet!

Zaterdag staat er al meteen een tijdrit op het programma. De vorige twee jaargangen van de Giro won Italiaan Filippo Ganna. Dit jaar zou het wel eens Dumoulin, Tratnik of Affini kunnen worden.