GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Waalse Derby en meer in de Jupiler Pro League

Waalse Derby en meer in de Jupiler Pro League

by ID221414_Wordpress

t Is gebeurd: de Reds zijn hun maximum kwijt. Zodoende kruipen Genk en Brugge wat dichterbij aan de top van de Jupiler Pro League. Wat brengt de volgende speeldag?

Royal Antwerp FC – STVV

De voorbije twee thuiswedstrijden van Antwerp tegen STVV werden draws. Meer zelfs: de Great Old won maar één van de voorbije zeven thuismatchen tegen de Kanaries!

KRC Genk – KV Kortrijk

Genk is nu de ploeg met de beste vorm van de hele reeks. Kan het die ook doorzetten tegen Selemani & co?

Seraing – KV Oostende

Seraing verloor haar vier thuismatchen dit seizoen en kon zelfs nog niet scoren in eigen huis. KVO pakte 4/15 op verplaatsing tot dusver.

Zulte Waregem – OH Leuven

Essevee zoekt al 9 matchen naar een overwinning. In de voorbije vier thuismatchen tegen OHL kon het evenmin winnen.

Club Brugge – KVC Westerlo

Stopt Brugge de winstreeks (9/9) van Westerlo? Het is al meer dan twintig jaar en 30 pogingen geleden dat Westel kon winnen van Brugge. FCB verloor nog niet op eigen veld dit seizoen.

KV Mechelen – Anderlecht

Malinwa draait nog niet, maar Sporting evenmin. In de voorbije twee matchen kon Mechelen niet scoren en hun twee topschutters (Schoofs & Hairemans) zijn middenvelders. Toch maakten ze tot dusver evenveel doelpunten als Anderlecht: 16.

KAS Eupen – AA Gent

Precies een jaar geleden stond Eupen aan de leiding van de JPL, nu staan ze 15e. Eupen won maar één van hun laatste 10 matchen tegen Gent.

Sporting de Charleroi – Standard Luik

Standard zag haar reeks van 12/12 afgebroken door de buren van Seraing, terwijl Charleroi vertrouwen tankte met hun hold-up in het Astridpark. De Zebra’s wonnen maar 1 van hun laatste 7 thuismatchen tegen de Rouches.

Union SG – Cercle Brugge

RUSG is al zes duels met Cercle ongeslagen. Groen-zwart kon dit weekend eindelijk winnen na 7 matchen zonder driepunter.