GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Weekend twee in de Six Nations Rugby

Weekend twee in de Six Nations Rugby

by ID221414_Wordpress

In het Rugby (Union) wordt momenteel het Six Nations-toernooi gespeeld, een zeslandentoernooi tussen Wales, Schotland, Frankrijk, Italië, Engeland en Ierland.

Het Six Nations Championship startte in 1883 as het Home Nations Championship, met alleen Engeland, Ierland, Schotland en Wales. Sinds 1910 werd het een Five Nations Championship, toen Frankrijk erbij kwam. Pas in 2000 vervoegde Italië het feestje.

Wales – Schotland

Wales won het toernooi in 2021 en pakte in 2019 nog de ‘Grand Slam’, de extra bonus die je krijgt als je alle wedstrijden wint. Het verloor nu wel redelijk kansloos met 29-7 van Ierland. Schotland versloeg Engeland in het eerste weekend, maar verloor nog van Wales op de vorige Six Nations.

Frankrijk – Ierland

De twee teams met wellicht de beste vorm komen elkaar nu al tegen. Ierland won negen matchen op rij, na hun laatste verlies tegen… Frankrijk. De Fransen zijn dan weer vier matchen ongeslagen en versloegen Italië in weekend 1.

Italië – Engeland

Historisch gezien won Engeland het vaakst (39 titels in 125 toernooien). Het verloor nu wel de openingsmatch tegen Schotland, terwijl Italië (dat in 16 van haar 22 deelnames als laatste eindigde en de ‘houten lepel’ mee naar huis kreeg) zijn meerdere moest erkennen in Frankrijk. Engeland won de voorbije 16 confrontaties met de Italianen.