GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wie mag de eerste Conference League op zijn palmares schrijven?

Wie mag de eerste Conference League op zijn palmares schrijven?

by ID221414_Wordpress

Op 25 mei spelen twee traditieclubs de finale van de allereerste Europa Conference League in Tirana. Voor beide teams zou het een emotionele overwinning betekenen.

AS Roma – Feyenoord Rotterdam

AS Roma wint

Deze teams troffen elkaar al eens in de knock-outfase van de Europa League 2014-2015. Toen pakten de Romeinen 4/6, na een 1-1-draw thuis en 1-2-overwinning in de Kuip.
Van hun laatste 20 matchen verloor Roma er maar drie. Met 32 doelpunten gemaakt en 16 geïncasseerd in 14 partijen gaat het hard voor Roma in deze Europese competitie.
Voor Roma wordt het de derde Europese finale, maar het won er nog geen enkele. In 1984 was Liverpool te sterk in Europacup 1 en in 1991 werd het verslagen door Inter in de UEFA Cup-finale. José Mourinho kan de derde coach ooit worden om de drie bestaande Europese trofeeën te winnen, na Lattek en Trapattoni. Dit is trouwens de vierde Europese bekerfinale die Mourinho als coach meemaakt.

Feyenoord wint

De Rotterdammers hebben er al een heel parcours opzitten: de finale wordt hun negentiende match in de Europa Conference League! Ze verloren er maar één van en schakelden Drita, Luzern, Elfsborg, Maccabi Haifa, Slavia Praag, Union Berlin, Partizan en Marseille uit. Feyenoord kende een spectaculair Europees seizoen, met maar liefst 43 goals en 20 tegengoals in de Europa Conference League!
De Rotterdammers verloren maar 3 van haar laatste 21 partijen. Ze hebben bovendien wel wat geschiedenis waarop ze zich kunnen beroepen. Het is hun vierde Europese finale, nadat ze eerder de finale van de Europacup 1 wonnen in 1970 (vs. Celtic) en de UEFA Cup veroverden in 1974 (vs Tottenham Hotspur) en 2002 (vs Borussia Dortmund).

Wed hier op de meer dan 100 wedopties!