GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wie pakt de laatste Aziatische WK-kwalificatieplaats?

Wie pakt de laatste Aziatische WK-kwalificatieplaats?

by ID221414_Wordpress

In de AFC zijn er al vier landen zeker van hun plaatsje op het WK in Qatar: Iran, Zuid-Korea, Japan en Saudi-Arabië. Dezelfde vier AFC-landen als op het wk in 2018, nota bene! De Verenigde Arabische Emiraten kunnen dinsdagavond een historische kwalificatie afdwingen (ze waren er alleen in 1990 bij), maar dan moeten ze wel voorbij Australië geraken. De Aussies misten nog geen enkel WK sinds 2006.

Verenigde Arabische Emiraten – Australië

De UAE won maar één keer in hun vier recente competitieve ontmoetingen met Australië. De andere drie matchen werden door de Socceroos gewonnen. Beide ploegen zijn niet geweldig in vorm. De Verenigde Arabische Emiraten wonnen maar 5 van hun laatste 14 matchen en Australië won slechts 4 van hun 10 matchen in de derde kwalificatieronde (tegen Oman, Vietnam (2X) en China).

UAE-spits Ali Mabkhout is momenteel de topschutter van de WK-kwalificaties, met maar liefst 14 goals in 7 matchen. De verdediging is het probleem van de UAE, met slechts 7 clean sheets in de 18 matchen van de tweede en derde kwalificatieronde.

De winnaar neemt het op 13 juni op tegen Peru, de vijfde in de CONMEBOL-kwalificaties.