GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wie volgt Peter Wright op als PDC Wereldkampioen Darts?

Wie volgt Peter Wright op als PDC Wereldkampioen Darts?

by Arne Van Den Haute

Het WK voetbal zit er bijna op, maar vanaf donderdag start het WK Darts! In het Alexandra Palace in Londen ontmoeten de 96 beste darters, afkomstig uit 28 verschillende landen, elkaar. De finale wordt gespeeld op 3 januari. Ook Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker komen aan de start!

Gerwyn Price, de winnaar van 2021, start als de hoogste ‘seed’ aan het toernooi, gevolgd door tweevoudig winnaar Peter Wright. Michael van Gerwen is de meest gelauwerde speler op het rooster, met drie wereldtitels op zijn naam.

Dimitri Van den Bergh won het WK voor junioren in 2017 en 2018. Nu staat hij op plaats 15 in de Order of Merit en moet pas in de tweede ronde in actie komen, tegen de Oostenrijker Rodriguez of de Filippijn Ilagan. Ook Kim Huybrechts (OoM-31) start pas in de tweede ronde, tegen de winnaar van de wedstrijd Barry – Sampson.

Mike de Decker komt wel al snel in actie, op zondag 18 december. Hij neemt het op tegen Jeff Smith. De Canadees won maar twee van zijn laatste 14 partijen, terwijl de Decker onlangs nog won van Rob Cross (OoM-6), Jonny Clayton (OoM-7) en Jim Williams. Mike de Decker is favoriet!

Bekijk hier alle wedstrijden van het PDC WK 2023.

Denk jij te weten wie er gaat winnen? Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Michael Smith en Peter Wright zijn de topfavorieten! Zet hier in.

Relevante artikelen