GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wie wint de 20e CONMEBOL Copa Sudamericana?

Wie wint de 20e CONMEBOL Copa Sudamericana?

by ID221414_Wordpress

Na de Copa Libertadores is de Copa Sudamericana het meest prestigieuze internationale clubtoernooi van de CONMEBOL-regio. 47 teams uit 10 associaties doen mee aan de Sudamericana 2022, zogezegd de Europa League van Zuid-Amerika. We zijn deze week toe aan de heenwedstrijden van de 1/8e finale, waarbij de groepswinnaars van de Sudamericana tegen de derde geplaatsten uit de Libertadores spelen.

Nacional de Montevideo – Club Atlético Unión

De Uruguyanen komen in het toernooi als derde-geplaatste in de groepsfase van de Libertadores, terwijl het Argentijnse Unión groep H won, boven Fluminense. In de Argentijnse competitie wonnen ze nog pas van Boca Juniors, maar ook Nacional startte goed aan de eigen competitie (met 9/9).

Colo Colo – Internacional-SC

De Chileense topclub Colo COlo haalde nog maar eenmaal de finale, terwijl de Brazilianen van Internacional de Sudamericana wonnen in 2008. Ze staan momenteel vierde in de Serie A en zijn al 7 uitmatchen ongeslagen.

The Strongest – Ceará-CE

De Bolivianen vielen uit de Libertadores maar pakten er toch zes punten in hun groep met Libertad en Paranaense. Martin Prost en Enrique Triverio lukten elk 4 goals in 10 matchen. Ceará pakte 18/18 in hun Sudamericana-groep, met dank aan 17 goals (waarvan 6 van Juan Martín Lucero) en slechts één tegendoelpunt in zes matchen! Ze zijn wel uit vorm, want ze pakten nu slechts 4/15.

Deportivo Cali – FBC Melgar

Het Peruviaanse Melgar is een van de verrassingen van deze ronde. Voortgestuwd door de zes goals van Bernardo Cuesta, momenteel topschutter in de Sudamericana, wonnen ze hun groen boven Racing. Ze pakten recent 15/15.

Deportivo Táchira – Santos FC

Santos won de Sudamericana nog nooit en won nu ook slechts nipt hun groep (met 11/18 en maar 7 gemaakte goals). Het Venezolaanse Táchira heeft vooral een verdedigend probleem, met 14 tegengoals en 8 gemaakte doelpunten. Ze wonnen trouwens 3 thuismatchen op rij.

Independiente Del Valle – Lanús

De Ecuadoraanse kampioen won het toernooi in 2019, terwijl tegenstander Lanús in 2020 nog de finale speelde. De Argentijnen hebben al vijf uitmatchen op rij niet gewonnen.

Olimpia Asuncion – Atlético-GO

De Pargaguayanen van Olimpia pakten 13/15 en zijn klaar om Atlético Goianiense te ontvangen. De Brazilianen wonnen hun groep met 13/18 en schakelden Defensa y Justicia, de Sudamericana-winnaar van 2020, uit.

Universidad Católica – São Paulo FC

De Chileense topclub (niet te verwarren met de gelijknamige Ecuadoriaanse club die derde eindigde in de Sudamericana-groep) viel uit de Libertadores en moet het nu tegen een van de favorieten voor eindwinst opnemen: São Paolo. Ze verloren nog niet in deze editie. Ze wonnen de Campeonato Paulista in 2021 en werden tweede in 2022.

Wed hier op de eindwinnaar van de Copa Sudamericana 2022!