GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wie wint de GP van Canada?

Wie wint de GP van Canada?

by ID221414_Wordpress

De GP van Canada heeft een geweldige historiek. Ze werd voor het eerst verreden in 1961 op vier verschillende locaties (Mosport Park, Mont-Tremblant, Circuit Île Notre-Dame en, sinds 1982, Circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Maar de editie van 2022 is pas de eerste GP van Canada sinds 2019.

Lewis Hamilton, samen met Michael Schumacher de recordhouder van de GP Canada (elk 7x winst), had last van de rug in Azerbeidzjan, maar beweert geen ernstige blessure te hebben.

Er zit nog een heleboel circuit-ervaring onder de deelnemers: Daniel Ricciardo won in 2014 op het Circuit Gilles Villeneuve, Fernando Alonso in 2006. Sebastian Vettel won de GP Canada al tweemaal (2013 en 2018). Alledrie zijn dit jaar absolute outsiders.

Kunnen thuisrijders Lance Stroll (Aston Martin) en Nicholas Latifi (Williams Racing) iets forceren? Weinig waarschijnlijk, want de hoogste positie dat één van hen veroverde dit seizoen was de tiende plaats.

Meer waarschijnlijk is dat de winnaar een van deze piloten wordt:

  • Max Verstappen (Red Bull Racing): ondanks een moeizame seizoensstart won hij vijf van de acht GP’s tot dusver.
  • Sergio Pérez (Red Bull Racing): de Mexicaan veroverde vier zilveren medailles en eindigde éénmaal bovenaan het podium, in Monaco.
  • Charles Leclerc (Ferrari): verraste vriend en vijand in de eerste weken, met tweemaal een eerste plaats en tweemaal een tweede plaats. In twee van de laatste drie GP’s moest hij wel opgeven.

Zet hier in op de eindwinnaar!