GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Wimbledon 2022 is gestart!

Wimbledon 2022 is gestart!

by ID221414_Wordpress

2021 was een prima Wimbledon-editie voor de Belgen. Gérard Joachim won het rolstoel-event en Elise Mertens won samen met Hsieh Su-wei het dubbelspel. In het enkelspel kon het wel beter: Minnen en Van Uytvanck vlogen er toen uit in de eerste ronde, Mertens in de derde ronde. Wordt het dit jaar beter voor de Belgen?

Maria Camila Osorio Serrano – Elise Mertens

De Colombiaanse (WTA-63) is niet bepaald in grote vorm. Ze verloor vijf van haar laatste zeven matchen. In april haalde ze nog wel de halve finale in Bogota. Mertens heeft ook al betere tijden meegemaakt. In twee van haar drie laatste wedstrijden werd ze uitgeschakeld door een landgenote (van Uytvanck en Flipkens). In de vorige twee Grand Slams dit jaar werd ze uitgeschakeld in de 1/16e finale.

Alison van Uytvanck – Emma Raducanu

Op de Centre Court speelt van Uytvanck (WTA-46) tegen de 20-jarige Raducanu (WTA-11). Vorig jaar won de Britse nog de US Open, maar op Wimbledon geraakte ze nog niet verder dan de vierde ronde. Van Uytvanck baadt in vertrouwen: in juni won ze zowel het ITF-toernooi van Surbiton als het WTA-toernooi van Gaiba.

Yanina Wickmayer – Lin Zhu

Wickmayer (WTA-606) is de underdog tegen Lin Zhu (WTA-99), maar ze overleefde wel al drie kwalificatiewedstrijden tegen Grabher (WTA-145), Shinikova (WTA-216) en Jong (WTA-155).

Kirsten Flipkens – Jaimee Fourlis

De 35-jarige Kempendochter (WTA-190) speelde sterk in Eastbourne, met zeges tegen Mertens, Zanevska, Tomova en Mladenovic. De Australische Fourlis overleefde al drie kwalificaties en won in juni nog het ITF-toernooi van Brasov. Ze won 15 van haar laatste 16 matchen!

Garbiñe Muguruza – Greet Minnen

Muguruza (WTA-10) zal wellicht een maatje te groot zijn voor Minnen (WTA-88), hoewel deze recent nog het toernooi van Nur-Sultan won.

David Goffin – Radu Albot

De Moldaviër Radu (ATP-115) won 8 van zijn 10 laatste partijen. Goffin (ATP-58) won al viermaal van Radu.

Zizou Bergs – Jack Draper

De jonge Bergs (ATP-146) blijft opklimmen in de ATP-ranking en won vorige week nog het toernooi van Ilkley. In Troisdorf haalde hij de finale. Of dat genoeg wordt om tegen thuisspeler Draper (ATP-108) te winnen? De Brit won het enige eerder duel met Bergs.