GAMBLING CAN BE ADDICTIVE. STOP IN TIME! MORE INFO ON WWW.STOPOPTIJD.BE
Home » Zondag op Wembley: de match van 100 miljoen

Zondag op Wembley: de match van 100 miljoen

by ID221414_Wordpress

Op zondag vindt een van de financieel meest belangrijke sport-evenementen ter wereld plaats: de playoff-finale die beslist over promotie van de Championship naar de Premier League!

Niet toevallig gaat het om een duel tussen nummers drie en vier uit de reguliere competitie, Huddersfield Town en Nottingham Forest. De Tricky Trees schakelden al Sheffield United uit, terwijl Huddersfield zich voorbij Luton Town knokte.

Nottingham Forest, opgericht in 1865, is een van de oudste clubs van Engeland (en dus de wereld). Het kende een zeer succesvolle periode tussen 1978 en 1990, met een Engels kampioenschap, vier League Cups en twee Champions Leagues (European Cup). Na een woelige periode in de jaren ’90 degradeerde het in 1999 definitief naar de Championship, waar het nog steeds verblijft.

De geschiedenis van Huddersfield Town is ook indrukwekkend, al zijn de successen nog langer geleden. The Terriers werden opgericht in 1908 en domineerden in de jaren ’20 van de vorige eeuw (drie kampioenstitels en twee maal runners-up in de First Division, één FA cup en drie verloren finales). Na een tijd in de lagere reeksen speelde het weer in de Prem tussen 2017 en 2019.

Huddersfield Town is al negen matchen ongeslagen. Deze teams troffen elkaar al driemaal dit seizoen (tweemaal in competitie en eenmaal in de FA Cup), waarvan Nottingham 2x won. Brennan Johnson scoorde al 18x voor Forest, Danny Ward 14x voor Huddersfield.

Benieuwd welk team haar goede eindeseizoensvorm kan verzilveren? Wed hier en volg de match live op NapoleonTV!